De mogelijkheden van Joomla zijn zeer uitgebreid.

Zo kan de gebruiker makkelijk de layout van de website veranderen, inhoud toevoegen, teksten opstellen en foto’s en video’s plaatsen. Dit alles kan gedaan worden in het uiterst gebruiksvriendelijke beheerdersysteem.

Joomla biedt veel mogelijkheden, daarom is Joomla ook één van de meest gebruikte CMS systemen. Joomla biedt de gebruiker bijvoorbeeld de mogelijkheid om artikelen op een makkelijke manier te schrijven en te bewerken en deze vervolgens overzichtelijk op de website te plaatsen. Dit kan door de categorieën die kunnen worden aangemaakt, hierin kunnen vervolgens de artikelen worden geplaatst. Op die manier ontstaat er een duidelijk navigatiesysteem op de website, waardoor de bezoeker overzichtelijk en makkelijk content kan lezen.

SEO vriendelijk
Naast het overzichtelijke systeem is Joomla ook heel zoekmachine vriendelijk. De eigenaar kan bij elk artikel belangrijke zoekwoorden invoeren, hierdoor wordt het artikel beter en sneller gevonden door de zoekmachine.

Joomla Applicaties
Verder kunnen er ook veel gratis plugins geïnstalleerd worden via Joomla. Bekende voorbeelden zijn een contact formulier, slideshows, webwinkel, gastenboek, kalenders voor evenementen enz. Joomla zal deze applicaties automatisch installeren, waardoor er geen technische kennis vereist is. Buiten dit kunnen met Joomla ook makkelijk leden worden beheerd die lid zijn van de website.

Voordelen
Een groot voordeel van Joomla is, dat het systeem zeer gebruiksvriendelijk is. De gebruiker hoeft daardoor geen technische kennis in huis te hebben om de website draaiende te houden en nieuwe inhoud toe te voegen. Joomla installeert ook alle applicaties en layouts vanzelf, hierdoor is Joomla een systeem dat geschikt is voor iedere website!

Veiligheid
Hackers worden steeds slimmer en daarom worden alle websites standaard door ons uitgerust met een firewall en virusscanner. (Securitycheck Pro)

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:
Webshop: RodVisions, Kraam90, Hengelbouw
Bedrijf: Verwarming, Loon- en grondverzetbedrijf, De schrijvende bloemist
Persoonlijk:Trekkertrek, Natuur
Vakantie: De Holhorst, Hof van Beemte Natuurlijkesfreervakantie
ZZP'er: jfhinterim, Natuurlijk kreatief, diVlo en meer.

Samenvatting
Joomla is een krachtig en flexibel CMS dat geschikt is voor allerlei soorten websites, van webshops tot persoonlijke blogs en bedrijfswebsites. De gebruiksvriendelijkheid, uitgebreide functionaliteiten en ingebouwde veiligheidsmaatregelen maken het een populaire keuze onder website-eigenaren.